Ten Things You Want to Say to Ten Different People Right Now


Assalamualaikum and hi!


First of all, sorry for not replying to your comments. I was having a problem with my blog, it wouldn't let me reply to any comment and I just got the time to fix it now. Anyway, if you were aware of my past blog post, I was tended to do the 10 days challenge but I decided to only do the first part except of all of them because I couldn't keep track in doing so. Well I was supposed to start it a month ago but things happened (again); in specifically, I caught a cold, my house area went blackout for two times, I had to deal with some problems and yeah I was having an anxiety waiting for my SPM result weeks ago which make me could only care less for this challenge. And for unknown reason, my right hand went numb (at the nerve) which also make it hard for me to type. But yea, now I had fully recovered from that illness so let me do the challenge (and I'm warning you it's going to be super long; well I think so; so make up your mind to either continue reading this or just send me a 'hi' in the cbox and leave). Okay that sounds kinda rude. Sorry. Right, let's just start the challenge now, shall we?



Ten Things You Want To Say To Ten Different People Right Now

1- My parents (count them as one)
Thank you. Thank you for taking care of me, teaching me to be a (not so) normal human being and thank you for always being there for me. To be honest, thank you for everything. Without you guys I might not be able to make a different between the goods and vice versa. I know, people would say it is your responsibility to take a good care of me since you are my parents but that doesn't mean I can't thank you for all the do and don't you both had list down for the best result in my life, right? I wanted to say many more things to you guys but I'm too shy to write them here hahaha this is so exposed ya Allah I'm so embarrassed. As for that, I'll write down the rest in your birthday cards hahaha that time please standby tisu and baldi because it will obviously be superb teary and cheesy. Lastly, I love you both with all my heart 💕

2- Z.
Hey there my best friend (okay don't get mad because I just friendzoned you hahaha). You know, never had I thought I would be so close to a guy that used to bully and mock me. Seriously, dulu menyampah gila sampai rasa nak panggang you buat bbq. Haha okay joke. I used to hate you the most. Whenever my friends asked me to write or tell the names of people that related to my bad memories in the past, your name was always a part of the list and sometimes would be written in the first place. Haha. Just who would have thought that we would first changed from enemies to best friend? We actually had common interests in almost everything despite our genders. No I'm not a sexist okay. Just yeah, I had always imagined myself to only have some girl bffs but tiba-tiba you muncul, being the only guy that managed to be my guy best friend and not just that now you're now like my shining knight ✨ ewahh melebih pulak aku. Ha so, the rest I'll tell you through tempat lain la eh? Hahaha semak je tulis pasal you panjang-panjang. Okay joke sekali lagi. The real reason is I'm too lazy to type 😛 so skip to the end of my message to you, thank you for always being there for me, for the advices (even kadang-kadang tak boleh pakai langsung), for being the best listener and for being real. Xie xie, qÄ«n 💘

Start bawah ni mostly in bahasa Melayu. Sekali-sekala kita kena memartabatkan bahasa kebangsaan ya?


3- Hidayah
Macam nama kau, kau membawa petunjuk hidayah dalam hidup aku. Haha joke. Kau sebenarnya antara member paling syaiton dan masuk air pernah aku kenal. Oh well, maybe sebab kau dah terlampau lama kenal aku sampai perangai kita pun dah serupa. Kita dah terlampau mixed seperti nescafe dan milo menjadi neslo. Anyway, Hidayah, you are my first girl best friend and I appreciate you for being one. Even sekarang kita agak jarang jumpa sebab both busy kan? Ada life kononnya, tapi aku nak kau tahu tanpa kau mungkin hidup aku time kecil dulu tak berapa nak terurus. Yelah, kalau kau takde siapa nak teman aku kejar motor aiskrim? Siapa nak pergi taman main gayut-gayut dengan aku sampai tinggi? (Harap maklum aku seorang je yang alhamdulillah jadi tinggi) Siapa nak gosip, sampai sekolah lambat dengan aku? Paling best, even nama kau hidayah tapi kau bagi hidayah ke arah yang lain, ajak ponteng sekolah hahaha nasib baik aku dah taubat time masuk sekolah menengah ewahh. Okay joke. Well, aku just nak kau tahu nanti bila kita dah jumpa balik, jangan lupa letak nama aku dalam senarai vvip untuk majlis kahwin kau hahaha. Gerak lu 😆

4- Afiqah
Hola my another girl bff! Dulu kita satu geng ada empat orang kan? Aku, kau, Hidayah and another Hidayah ( tapi aku panggil lain lah). Tapi masuk sekolah menengah tinggal kita berdua je haha. The Hidayahs both masuk sekolah lain-lain. Hmm. Well, wahai peneman makan cendol balik sekolah setiap Jumaat, thanks teman aku makan cendol. Hahaha gurau-gurau. Thanks jadi kawan aku jugak. Kau pun sama masuk air. Dah masuk tu tak nak pulak kau timbul ya? Hahaha aku just harapkan kita stay kawan 'till Jannah. Wuu. Jangan tangkap syahdu please. Aku tak nak sponsor tisu kalau kau menangis. Okay weh, kau pun aku appreciate jugak dalam hidup aku. Sebab kalau kau takde and pergi sekolah lain macam The Hidayahs, maybe hidup aku terumbang-ambing. Yelah, aku kan anti-social so siapa je nak berinteraksi dengan sejenis 'Aizu ni? Hahaha aku dah start malas nak type ni so aku harap kau pun appreciate la aku muncul dalam hidup kau ðŸ˜† Takde aku, siapa nak spam kau list movies and nama artis-artis movie tu kan kan? Okay joke. Aku doakan yang terbaik dalam hidup kau (and yang lain sekali). Adios.

5- Faridatul
Hello there another Hidayah. Yes ni lah lagi seorang Hidayah tu just aku panggil dia by her first name. Nanti keliru pulak dua-dua panggil Hidayah. Haa, Farie, kau ni best la jugak kawan dengan kau. Gurau. Best gila kawan dengan kau. Sebab kau ni boleh tahan masuk air jugak. To be honest, tak payah cakaplah, most of geng kita semua masuk air kan? Hahaha. So, Farie aku just nak bagitahu yang kau ni sebenarnya aku syak ada darah seni ni sebab kau pro gila bila tulis sajak, lirik segala tu. Aku tahu aku jarang puji hasil seni kau tu, sebab nanti kau buang. KENAPALAH KAU SUKA BUANG HASIL KERJA KAU TU HA? Aku tak faham betul. Sebab semua benda kau tulis even sometimes benda tu merepek (pada pandangan kau je actually) tapi aku kadang-kadang sampai dah terpotong bawang tersedu-sedu menangis baca apa kau tulis. Hm, aku harap one day kau terjumpa post ni and tahu betapa aku ni minat gila segala apa yang kau tulis tu and bukukanlah semua tu ya? Hahaha dah famous jangan lupa aku pulak. 😝 Stay friends, girl even kau jauh dari pandangan, tapi actually dekat di fikiran je. Hati orang lain dah duduk hahaha.

6- Hiro
Oh hey it's Hiro! Jangan salah faham, Hiro ni bukan lelaki and bukan jugak berasal dari Jepun ya? Tu cuma nickname dia yang entah dari mana dia kutip. Well, Hiro despite we were once enemies (atas sebab yang teramatlah tak masuk akal), kau pun sebenarnya dah terlist dalam list bff aku. Payah betullah ada banyak bff ni hahaha. Kau ni ganas. Tapi ganas-ganas tu adalah jugak terselit minat benda comel hahaha aduhai mengapakah 😂 Yang penting kau ni garang jugak. Baguslah tu dah combine ganas + garang nanti takdelah orang berani buat kacau dalam hidup kau, tak payah aku yang kak yong ni nak risaukan kau huhu. Banyak lagi aku nak cakap pasal kau ni tapi jari aku semakin malas. Okay, sebab ni pasal kau, Hiro, aku gigihkan jugaklah menaip ni ya? So, aku nak cakap tahniah sebab berjaya hasut aku ke dunia manga bukan anime ya? Tu aku discover sendiri. Kalau kau tak berjaya hasut aku dulu, kehidupan aku ni hanya ada aku, buku novel dan makanan haha. Kau dah selamatkan aku daripada terlebih makan actually haha okay aku dah start merepek balik. Last, aku suka lukisan kau and bila teringat lukisan kau dari zaman jahiliah dulu, banyak kau dah improve Hiro. Gua jeles ni. Hahaha gurau. Extra last, lain kali kita outing aku belikan mug yang kau dambakan tu kah kah.


7- Afifah
[KEDAH ALERT!] Haa,, nin dia manusia berdarah Kedah hat aku tak pernah bersua muka lagi ni. Ni aku nak habaq, aku lama dah nak jumpa hang. Tapi tulah tak dapat-dapat. Aku lesen kereta pun takdak kalu dak aku dah pi amik hang bawak jalan-jalan (time balik, balik sendiri hahaha). Lama dah kenai hang ni tapi kat internet jelah. Huhu. Aku ingat lagi hang kata aku ni internet best friend hang. Aku dah nak teriak dah tapi sebab aku pegang role sebagai seorang kak yong ni aku acah tabah hahaha. Teringat lak lagi satu benda, hang kata hang terjebak dengan anime sebab aku hasut hang kah kah padahai dah memang minat tu saja takmau mengaku la tu. Hang ni selalu puji aku. Aku dak paham celah mana kelebihan aku yang hang duk nampak tu tapi terima kasih no ceq hargai. Hang ni lawak gak. Mudah terhibur pulak tu tapi cengeng kit hahaha memanjang duk tensyen pejadah, pi keluaq tu amik udara segaq kit. Hang ni selalu spam dm aku kat ig dengan video hat tragis haha so aku balaih gak, dan selalunya hang ja yang teriak ðŸ˜†  aku elok gi haha okay tipu sama ja dua-dua. So, weh nanti kalau aku ka hang dah ada lesen dak pun aku balik sana kita meet la no? Aku nak tengok gak cik Pipah hat suka baca cerita aku tulih, hat selalu acah-acah happy tapi duk berselindung di sebalik pm. Kat aku, amik hang segala macam mood keluaq haha. Aku nak sangat jumpa hang. La ni mesti duk buat muka sedih time baca ni kan huhuhu.


8- Syamimi
Mimi!! Beforehand, aku nak bagitahu yang aku serious dah malas nak type and idea aku macam dah hilang so kalau ada merepek tu... okay actually aku memang selalu merepek pun kan? Haha. So, yea girl, I met you when we were 13, kiranya time tu kita baru masuk form 1 and kau pulak duduk depan aku dalam kelas so tak mustahil kita boleh jadi kawan. Tapi aku ingat, first time aku approached kau bukan dekat kelas, instead dekat koperasi (tak silap aku) waktu nak ambil gambar for the students' files. Kita tengah beratur and nak dijadikan cerita aku ni anxious and insecure pulak waktu tu so randomly tanya kau "Weh tudung aku elok tak?" and kau dengan muka stuntednya, angguk-angguk je hahaha. Mesti time tu kau takutkan sebab muka aku kan garang :') aku sendiri pun takut tengok muka aku dalam cermin hahahaha gurau. So long story short, dari situlah kita start berkawan and paling bestnya time tu sama-sama minat k-pop. Lawak je aku fangirl dengan kau dan jemah-jemah yang lain. Tapi aku rasa lagi lawak bila masuk form 4 baru aku tahu kau actually minat anime jugak hahaha what the hell, my life is a joke ðŸ˜‚ okay salah akulah kan sebenarnya sebab tak pernah tanya kau haha. Well, Mimi, even dulu kita tak berapa rapat, sekarang semenjak jadi deskmate since form 4 ni, dah macam adik-beradik dah hahaha menipu sangat tu. Aku nak kau tahu, kau ni sebenarnya comel tak payah mengada nak insecure, dahlah jendul kau comel gila 💗 Pandai, talented, to be honest I can write a long ass paragraph for you tapi aku malas haha. Okay aku harap kau berjaya dalam hidup kau and ada masa nanti aku pergi jumpa kau dekat kedai makan ayah kau tu. p/s; belanja please haha. Thank you for being my friend, Jendul Senpai!


9- Puteri
Oh hey it's princess! Haha no tak gurau memang princess pun kan? So, haa wahai minah tinggi lampai, aku tak ingat macam mana kita start kawan but apa yang aku ingat kau ni antara muka-muka baru aku kenal time form 1. Kita jadi rapat since form 2 sebab tak lain tak bukan, kita jadi deskmates haha. Best doh kawan dengan kau. Kau kelakar but also fiercy. Bila aku nak tertidur je nanti ada lah tapak tangan menapak dekat lengan aku. Aku tak pernah bagitahu kau ni tapi SAKITLAH WOI AKU DAHLAH TAKDE ISI tapi sebab kau kawan aku, aku izinkan kau tepuk berkali-kali. Sebagai balasan, esok lusa nanti aku datanglah tepuk kau pulak time kau tengah buat kerja part time haha semak je. Thank you jadi kawan aku even aku ni takde rupa seorang kawan pun. Asyik menyusahkan kau je time jadi deskmate. Huhu. Sorry. Thank you lagi sekali sebab time aku bosan kau selalu buat lawak (yang mostly hambar) and gelak kuat gila tak ingat dunia. Thank you sebab selalu bagi advices even dekat aku. Aku pernah janji dengan kau kan kalau ada masalah ke apa share dengan aku? Well, janji tu aku akan pegang selamanya so ada masalah carilah aku ya? Aku harap time tu aku dah jadi manusia yang lebih berguna dalam hidup kau hahahaha even kau macam dah lupa aku sekarang haha gurau aku tahu kau busy. Thank you for everything, si gigi lawa.


10- My Siblings (count them as one too)
Eh ni macam mana boleh ada dalam list ni? Semak je 😒 disebabkan korang takkan baca ni so aku nak jadi baik sikit. Haha. Dear adik-adik aku yang tak disayangi, aku just nak cakap terima kasihlah selalu bawa masalah dalam hidup aku hahaha aku serious ni. Takde masalah nanti macam tak normal pulak hidup aku so anggaplah masalah tu satu norma kehidupan ya? Hm, selama ni aku marah-marah korang tu sebab aku sayang je. Aku nak korang belajar daripada segala marah aku tu. APA KORANG INGAT AKU MARAH SAJA-SAJA KE? Tapi sebenarnya aku tak kisah pun korang buat apa dekat aku. Korang nak sepak ke apa (to be honest, jangan) asalkan at the end korang ni membesar jadi manusia. Ya, aku garang dengan korang. Aku tak boleh nak berlembut hati selalu nanti kelaut masa depan korang tu ha. Korang nak aku layan baik-baik, tunggulah lagi dua tiga tahun haha tapi sila tahu selagi aku marah tu maknanya aku kisah pasal korang. Tak seram ke if one day aku tiba-tiba layan baik gila? Haa. Walaupun pada korang aku nampak macam seorang kakak yang tahunya nak mengamuk dekat adik-adik dia je, tapi aku tak kisah.as the result, korang akan faham one day. In shaa Allah fahamlah kan? 😏 Okay sampai sini jelah pasal korang. Baru cakap pasal satu benda dah satu perenggan, kalau sambung mahunya patah jari aku. So thanks for everything 😇

Finally one out of ten! Okay adios humans I seriously need some rest now.

Comments

  1. Omg, I dont think I'll ever bring myself to write this kind of things.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha is it because you have to write a pretty long essay?

      Delete
  2. panjang jugak entry nie, tapi semua dipenuhi dengan puji-pujian, confirm tuan punya nama tersenyum bila baca entry nie, :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha gigih menaip ni. Harapnya macam tulah 😊

      Delete
  3. Ouh....aku leh comment noh...muehehehhehe..em em cmni.... I LEBIU CIK SKULL KAK YONG PUJAAN HATIKU HUHUHUHUHUHUHU...kalau jodoh tak ke mana ennnnn...boleh lah kita jumpa...kot masuk U sama2 hah...sudah jadi roommate...angan2 ja enn :"). Allah dah atur semua baik2...masing2 tatap gambo masing2 kt social media kan. Aku nak jugak jumpa pujaan hati kak yong aku sorang nih...garang sangat ka muka sampai org takut tegoq hang? 😂😂😂ni kalau cmni aku fist meet hg aku tobat lari...jk jk. In shaa Allah. Kita doa sama2 yg kita dua leh bersua muka tatap muka masing2. Dari matamu ku mulai jatuh cinta eicewah 😂

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha muncul dah cik pipah kitaaa 😂 merepek hang no haha harap jumpa la nanti.

      Delete
  4. Hi! Finally I have some leisure to blogwalk as I promised. I hope you are doing well in this Ramadhan. Hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thank you for visiting my blog :) I was doing well in Ramadhan haha I'm sorry that I replied late

      Delete

Post a Comment

Hey, tell me what's on your mind.